Tuesday, December 8, 2009

Ιστορική Αναδρομή, Μέρος Πρώτο: 1998, Η πρώτη κυκλοφορία των MINDSTORMS

Δέκα χρόνια μετά την έναρξη του προγράμματος για την ανάπτυξη "ευφυούς τούβλου" (προϊόν της συνεργασίας του LEGO Group και του Massachusetts Institute of Technology, γνωστό ως MIT) η LEGO παρουσιάζει στις αρχές του 1998 τα LEGO MINDSTORMS και το Robotics Invention System σε Νυρεμβέργη, Λονδίνο και Νέα Υόρκη.
Στην πρώτη γενιά LEGO MINDSTORMS  το ευφυές τούβλο RCX (Robotic Control X) περιλάμβανε τον αυτόνομο μικροελεγκτή Renesas H8/300. Επίσης τα τούβλα της πρώτης έκδοσης (1.0) διεθέταν μία παροχή ρεύματος για να επιτρέπουν τη συνεχή λειτουργία (αντί της λειτουργίας περιορισμένου χρόνου κατά τη χρησιμοποίηση μπαταριών). Στην έκδοση RCX 2.0, η συγκεκριμένη παροχή ρεύματος αφαιρέθηκε.
Το 1998 κυκλοφόρησαν τρία συνολικά σετ. Ένα βασικό που περιείχε και το τούβλο RCX, και δύο πρόθετα πακέτα τα οποία περιλάμβαναν επιπλέον δομικά στοιχεία καθώς  και δραστηριότητες: 
i. set 9719, Robotics Invention System (RIS), LEGO MINDSTORMS Version 1.0 ("Power of Robotics @ Your Command") 733 τεμάχια 
ii. set 9730, Robo Sports, LEGO MINDSTORMS Version 1.0, 91 τεμάχια, πρόσθετο σετ, 
iii. set 9732, Extreme Creatures, LEGO MINDSTORMS Version 1.0, 148 τεμάχια, πρόσθετο σετ.

Λεπτομέρεια ...οι παρατηρητικοί θα διακρίνουν ότι το όνομα του προϊόντος εμφανίζεται ως σύνθετο δύο λέξεων: MIND + STORMS = MINDSTORMS
[Πηγή Φωτογραφιών: Brickset]

1 comment:

Ralakos said...

Poli poli endiaferon blog! Sinexise tin kali douleia gia emas tous poromenous! Brabo!